Wat betekent refurbished?

Refurbished betekent in het algemeen dat het een opgeknapt product is dat vernieuwd, gerepareerd of gerenoveerd is. Refurbished apparaten zijn vaak producten die retour zijn gekomen bij de merkfabrikant om diverse redenen. Denk daarbij aan producten die verkeerd zijn besteld, beschadigde verpakkingen, retouren binnen de zichttermijn of retour zijn gekomen vanwege een klein technisch mankement. De producten die retour zijn gekomen mogen niet meer als nieuw verkocht worden maar zijn eigenlijk wel zo goed als nieuw. Door de uitgebreide inspectie van onze partners is het product altijd van de allerhoogste kwaliteit en technisch 100% in orde.

Professionele refurbished kwaliteitscontrole


Bij Refurbished apparaten worden na een professionele uitvoerige kwaliteitscontrole defecte, versleten of gebroken onderdelen vervangen. Er zijn winkels die gebruiken de termen tweedehands en refurbished door elkaar, hier later meer over. Let er dus altijd goed op wat de verkoper precies bedoelt met refurbished. Bij ons weet je zeker dat het product een uitgebreide inspectie heeft gehad, betrouwbaar is en hierdoor bij de beste refurbished apparaten van Nederland hoort.

Wij hebben een 5 verschillende refurbished condities geintroduceerd zodat het voor jou als consument duidelijk is en je voor de hoogste kwaliteit refurbished toestellen kan kiezen. Bij ons de perfectie conditie het beste. Deze apparaten zijn niet van nieuw te onderscheiden en zijn de mooiste refurbished apparaten die je kunt vinden.

Is refurbished goed voor het milieu?

Recyclen is vandaag de dag van groot belang. Door goede apparaten een tweede ronde te gunnen, wordt onnodige vernietiging voorkomen. Heel milieuvriendelijk dus zodat ook kleine uiltjes een schone toekomst hebben maar ook een prettig kostenbesparend aspect. Het voordeel van refurbished producten zijn de hoge kortingen die worden berekend. Soms loopt de korting op tot wel 60% of meer voor een zo goed als nieuw product. De voordelen van een refurbished product gaan echter nog verder dan een lagere prijs, hoge korting en een goede staat van het product.

Het is ook een erg duurzame aankoop, aangezien gerenoveerde toestellen niet bij het afval terechtkomen. Ze worden opgeknapt, opgeschoond en naderhand opnieuw gebruikt. Naast geldbesparing draag je met een refurbished apparaat dus ook nog eens bij aan het milieu! Beter voor jou en beter voor de toekomst van onze wereld! Met een refurbished product kan je toch genieten van alle gadgets en functies, zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Een tweedehands smartphone is in principe een gebruikt toestel wat na een uitvoerige professionele kwaliteitscontrole weer wordt verkocht. Het is vaak dat bij tweedehands producten geen onderdelen worden vervangen.

Bij refurbished producten is het juist wel zo dat er onderdelen worden vervangen. Bij de partners van oehoe worden alle toestellen en overige apparaten uitgebreid onderzocht en getest op heel veel factoren. Mocht er iets aan de hand zijn wordt het onderdeel direct vervangen. Zo zijn veel toestellen van oehoe.nl dus refurbished en weten wij dus zeker dat de producten goed werken.

Welke refurbished productcondities zijn er?


Alle producten zijn volgens ons eigen conditie model ingeschaald zodat jij als consument weet wat je koopt. Zie hieronder de onze refurbished condities:

 • Perfecte staat
 • Zo goed als nieuw
 • Licht gebruikt
 • Zichtbaar gebruikt
 • Zwaar gebruikt

Bij de perfecte staat is de conditie perfect omdat het product een nieuwe behuizing heeft, maar dat er wel gebruikte onderdelen in zitten. Het apparaat is door een van onze gecertificeerde partners zelf gereviseerd. Door de uitgebreide inspectie is het product altijd van de allerhoogste kwaliteit. Omdat het apparaat volledig nieuw is en 100% technisch in orde is geven wij dit ons het beste conditie cijfer. Denk hierbij aan een nieuwe batterij, toetsenbord, scherm etc om het product weer 100% in orde te maken. Voor meer informatie over de andere condities lees je meer op onze refurbished conditie pagina.

Refurbished productcondities

Refurbished door de fabrikant

Het klinkt misschien gek, maar het komt heel vaak voor dat refurbished producten gloednieuwe apparaten zijn. Wanneer een klant een gloednieuwe smartphone koopt en merkt dat de telefoon een probleem heeft. Zo is de homeknop defect in de telefoon, of werken de volumeknoppen niet goed. In dit geval, als de telefoon zich nog in de retourperiode bevindt, stuurt de klant het apparaat terug naar de webshop en de verkoper stuurt het apparaat terug naar de oorspronkelijke fabrikant zoals Apple die verantwoordelijk is voor het oplossen van het probleem. Nadat het probleem is opgelost, zal de fabrikant het product opnieuw te koop aanbieden, maar aangezien het is verkocht en geretourneerd, kan het niet worden vermeld als een gloednieuw product. Daarom verklaart de fabrikant dat de telefoon refurbished is.

Hoewel de door de fabrikant gereviseerde telefoons goedkoper zijn dan de gloednieuwe smartphones van hetzelfde merk en model, worden ze toch als enigszins prijzig beschouwd. Dit komt door de reparatiekosten van de fabrikant die in veel gevallen manueel zijn en uitgevoerd door een technische specialist.

Gereviseerd door een Refurbished specialist

Naast de fabrikant worden er ook refurbished telefoons en andere apparatuur verkocht door refurbished specialisten zoals onze partner Remarketed. Het is aan te raden om alleen te refurbished producten te kopen van gecertificeerde specialisten in plaats van een willekeurige verkopers. Dan weet je namelijk echt zeker dat het aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

De renovatie van een tweedehands smartphone is zoals te verwachten anders dan die als het door de fabrikant is gedaan. De reden hiervoor is dat de tweedehands telefoon mogelijk een of meer onderdelen vervangen moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de batterij of het scherm. Bij de fabrikant is er vaak geen enkele andere reparatie nodig dan het repareren van de buitenkant van de telefoon en het polijsten van de achterkant, zodat hij weer het uiterlijk van een gloednieuw apparaat heeft.

Bekijk al onze partners

Hoe herken je een refurbished product?

Hoe kun je vertellen dat een product refurbished is? Tenzij je te maken hebt met een dealer op de zwarte markt, is het identificeren van gereviseerde telefoons en andere elektronica eenvoudig.

Refurbished producten moeten voorzien zijn van een label dat aangeeft dat ze refurbished zijn. Deze wettelijke verplichting zorgt ervoor dat kopers zich goed bewust zijn van de staat van het product voor de aankoop. Bij ons op de website houden de gecertificeerde partners onze 5 refurbished condities aan zodat je precies weet wat je kan verwachten.Zie je op een andere website geen conditie staan bij het product kan je er van uit gaan dat ze niet voldoen aan de belangrijke kwaliteitstesten die verplicht zijn bij refurbished producten.

Wat zijn de voordelen van refurbished?

De voordelen van de aankoop van een refurbished telefoon hebben zijn voornamelijk prijs en het verminderen van de ecologische footprint. Terwijl het belangrijkste voordeel waar kopers zich meestal op richten bij de aankoop van een refurbished smartphone de lagere prijs is, zijn er meerdere andere voordelen voor zowel het individu als voor de wereld. Deze voordelen zijn als volgt:

 1. Besparing van geld: Als belangrijkste motivatie moet dit het eerste punt zijn!
 2. Besparing van het milieu: Refurbished telefoons zijn beter voor het milieu omdat ze de hoeveelheid plastic die nodig is voor een nieuwe telefoon verminderen.
 3. Mogelijkheid voor een betere smartphone: Omdat refurbished telefoons goedkoper zijn dan gloednieuwe, kunt u de telefoon die je wilt upgraden naar een betere en nieuwere versie.
 4. Volledige restitutie: Dit hangt ook af van welke refurbished telefoon je kiest. Bij Oehoe omvat de aankoop een 14 dagen geld-terug-garantie.

 

Hoe werkt het refurbished proces?

Het refurbished proces om apparaten weer helemaal klaar voor gebruik te maken bestaat uit zes stappen:

 1. Volledige inspectie:
  Als eerste wordt bij binnenkomst het apparaat volledig geïnspecteerd door de technische specialisten. Dit is zowel de behuizing, de binnenkant en de software op het apparaat.

 2. Renovatie:
  Als tweede worden defecte of beschadigde onderdelen vervangen voor nieuwe onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuw glas of een nieuwe batterij.

 3. Tweede controle:
  Als derde wordt het apparaat nogmaals gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de onderdelen die zijn vervangen goed werken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het glas van een refurbished iPhone nog niet goed zit en dan wordt het dus voorkomen.

 4. Reiniging:
  Als het apparaat technisch 100% in orde is wordt het apparaat voorzien van een uitgebreide reinigingsbeurt om alle mogelijke gebruikerssporen te verwijderen en het apparaat te voorzien van een glans.

 5. Productconditie vaststellen:
  De technische specialisten geven het apparaat op basis van de kwaliteit een duidelijke refurbished product conditie. Hierdoor weet jij als consument precies wat je koopt.

 6. Verkoopklaar maken
  Nadat het apparaat de technische en cosmetische controles heeft gehad zal het apparaat verkoopklaar worden gemaakt zodat het jou als consument 100% tevreden stelt.

Is refurbished beter dan nieuw?

Refurbished is beter dan nieuw omdat je een product die nog perfect werkt en er vaak als nieuw uitziet voor een veel lagere prijs kunt kopen. Je kan tegenwoordig bijna elk product refurbished kopen - waaronder computers, laptops, tablets, smartphones, tv's en digitale camera's - tegen prijzen die tot 60% lager liggen dan de prijs die je nieuw zou betalen.

Als je dus op zoek bent naar een goede kwaliteit telefoon maar niet het volle bedrag wil betalen hoef je niet alle moeite te nemen om van marktplaats.nl of social media af te speuren. Je loopt daarnaast geen risico want je kunt met garantie en zekerheid bij ons een refurbished product kopen.

Wat is het verschil tussen refurbished en nieuw?

Er is nauwelijks een verschil tussen refurbished en nieuw. Dit komt omdat een refurbished apparaat deskundig is gecontroleerd en waar nodig is schoongemaakt en gerepareerd. Het grootste verschil en voordeel van het kopen van refurbished producten in plaats van nieuwstaat is de prijs. De prijs ligt soms wel 60% lager dan het product in nieuwstaat wat natuurlijk zeer voordelig is voor de portemonnee. Een ander verschil is dat je bij refurbished producten ook vaak oudere modellen ziet terugkomen. Het duurt altijd even wanneer de nieuwste iPhone of Macbook refurbished te koop staat.

In veel gevallen denken consumenten dat apparatuur alleen goed functioneert, wanneer het nieuw gekocht is. We willen hierin wel het tegendeel bewijzen. Bij onze refurbished product condities ‘perfect’ en ‘zo goed als nieuw’ zie en merk je namelijk niet dat het apparaat al eens eerder is gebruikt.

Welke refurbished producten kan je kopen?

Hoewel het circulaire refurbished idee op zich al de oplossing lijkt voor de stijgende prijzen van bijna alles, zijn er bepaalde producten die je juist wel refurbished moet kopen en ook producten die je beter alleen nieuw moet kopen. Dus, de belangrijkste vraag is wat je nou juist wel betrouwbaar refurbished kan kopen? Om deze vraag te beantwoorden, gaan we eerst alle elektronica producten identificeren die volgens ons en de specialisten het beste gereviseerd kan worden op een manier die de producten in hun oorspronkelijke staat als gloednieuw herstelt. Anders is het kopen van een gereviseerde elektronisch product die niet zo goed als nieuw is, gewoon geldverspilling.

 

 1. Is het kopen van Refurbished Apple producten betrouwbaar?
 2. Zijn laptops, tablets en smartphones betrouwbaar refurbished te kopen?
 3. Kan je gamen op refurbished game consoles zonder problemen?
 4. Zijn refurbished camera’s wel te vertrouwen?

 

Is het kopen van Refurbished Apple producten betrouwbaar?

Onze specialisten en die van andere gerenommeerde websites zullen iPhones, iPad, MacBooks en zelfs AirPods van Apple aanbevelen om refurbished te kopen. Apple producten zijn vaak te duur voor veel klanten, maar als ze opgeknapt worden, worden ze veel betaalbaarder.

In veel gevallen denken consumenten dat apparatuur alleen goed functioneert, wanneer het nieuw gekocht is. We willen hierin wel het tegendeel bewijzen. Bij onze refurbished product condities ‘perfect’ en ‘zo goed als nieuw’ zie en merk je namelijk niet dat het apparaat al eens eerder is gebruikt.

Zijn laptops, tablets en smartphones betrouwbaar refurbished te kopen?

Zolang de laptop, tablet of smartphone die wordt gereviseerd van een betrouwbaar of groot merk zoals bijvoorbeeld Apple, Huawei of Samsung is het te vertrouwen. Wij adviseren wel als je buiten onze website een refurbished product koopt dat je goed controleert en navraagt of het product refurbished is met OEM-onderdelen om het product weer in nieuwstaat te brengen. Een Original Equipment Manufacturer (OEM) is een bedrijf dat onderdelen en apparatuur produceert die door een andere fabrikant op de markt kunnen worden gebracht. Een voorbeeld is Foxconn, een Taiwanees elektronicabedrijf dat onderdelen en apparatuur maakt voor andere bedrijven zoals Apple, Dell, Google, Huawei en Nintendo.

Bij het kopen van een refurbished iPhone, tablet, MacBook of ander apparaat moet je goed opletten. De prijs kan aantrekkelijk lijken, maar vaak weet je niet precies wat je koopt. Zie ook deze refurbished tips van de consumentenbond zodat je weet waar je op moet letten.

Kan je gamen op refurbished game consoles zonder problemen?

Refurbished game consoles zoals de Playstation en Xbox spelcomputer worden heel vaak verkocht en omdat dit product goed op te knappen valt heb je vrijwel altijd dezelfde levensduur als nieuwe spelcomputers. De Playstation 5 spelcomputer is momenteel de meest populaire spelcomputer onder gamers en daarom kan een PS5 console natuurlijk niet ontbreken in jouw game collectie. Aangezien dit een dure aankoop is kan je het overwegen om dit product tweedehands of refurbished te kopen.

Zijn refurbished camera’s wel te vertrouwen?

Camera’s hebben een lange levensduur, waardoor ze bij een refurbished status van goede kwaliteit zijn en hierdoor heel betrouwbaar. Je zal merken dat de prijzen van camera’s en cameralenzen enorm hoog zijn dus daarom kan het een goede optie zijn om geld te besparen en dit refurbished te kopen. De meeste refurbished DSLR camera’s komen uit de winkel display’s of hebben kleine beschadigingen opgelopen door het transport of de verpakking.

Wat is het juiste moment om refurbished producten te kopen?

Net als bij alles wat op de markt als nieuw te koop wordt aangeboden, is er een goede en slechte timing om refurbished telefoons en andere refurbished producten te kopen. Deze timing is meestal wanneer er 1 jaar voorbij is gegaan aan de release van het product. Met smartphones is het gemakkelijk om te weten wanneer een telefoon is uitgebracht dankzij websites die alle details van elke telefoon bijhouden, zoals GSMArena.com. Als je de telefoon die jij wilt controleert op deze website weet je de exacte releasedatum.

Alle grote smartphone bedrijven brengen elk jaar rond dezelfde tijd nieuwe telefoons uit. Apple brengt bijvoorbeeld elk jaar in september iPhones uit. Het is dus meestal rond dezelfde tijd dat gebruikers hun telefoons willen upgraden en de nieuwste release willen. Dit betekent dat het kopen van de refurbished telefoon een jaar na de release vaak in goede staat te koop is van welk model dan ook.